Led razsvetljava ustvarja sodobne ambiente

led-13

Pri opremljanju prostorov se najbolj pogosto zanašamo na pohištvo. Tisti, ki si želijo ustvariti prepričljive prostore, tako bivalne kot poslovne in komercialne, pa to pogosto presegajo. Prostora namreč ne napolnimo zgolj s pohištvom. Če želimo v njem ustvariti želene občutke in poskrbeti za pravo atmosfero, je potrebno veliko več. Zanašati se je treba na barve in teksture, poskrbeti za stene, strop in tla, uporabiti cel kup dodatkov in se tudi poigrati s svetlobo. Res je – ne glede na to, kako dovršeno opremimo prostor, ne pride prav nobena stvar do izraza, dokler se v prostor ne doda svetloba. In vsekakor ni nujno, da govorimo zgolj o funkcionalni osvetlitvi. Uporabljamo lahko tudi dekorativno.
Led razsvetljava v “nežnejši” izvedbi


Led razsvetljava se pogosto povezuje z močno osvetlitvijo za nizke stroške. Vsi namreč vemo, da je led osvetljava v primerjavi s klasičnimi načini razsvetljevanja prostorov in okolice izjemno varčna in zato tudi poceni. Vendar pa ni nujno, da se za led odločamo prav zato, ker želimo visoko svetilnost za malo denarja. Lahko je tudi drugače – želimo nežno svetlobo, ki pomaga ustvarjati vzdušje, ali pa zgolj minimalno osvetljuje prostore, kjer visoka osvetlitev ni nujna.
Led razsvetljava nam omogoča nedirektno osvetlitev, za katero lahko uporabimo tako svetila kot led trakove. Na takšen način lahko stanovanju ali poslovnemu prostoru dodamo precej zanimivosti, saj poskrbimo za svetlobo, ki je “skrita” oziroma se pojavlja “iz ozadja”. Pridobimo nežen sij, mehko žarenjde izza elementov, ne pa direktne svetlobe, uporabne za delo. Marsikdo se odloči, da bo trakove ali svetila za ta namen uporabil tako, da jih namesti za kuhinjsko omarico ali pod kuhinjske viseče omarice, za omare, za ogledala, v reže spuščenega stropa in podobno. Najbolje je, da se za takšne nežne poudarke odločamo v prostorih, kjer močna svetloba ni potrebna (na primer na hodniku stanovanja) ali v prostorih, kjer se pogosto zadržujemo in družimo ob pogovoru ali sproščanju (dnevna soba).
Poudarki, ki lahko zasijejo tudi v barvah
Prostori lahko veliko pridobijo tudi s tem, da poudarimo in osvetlimo določene elemente. Še posebej, kadar se odločimo za barvno svetlobo, lahko pridobimo veliko “čarobnosti”. Led razsvetljava je zelo primerna za osvetlitev zunanjosti, na primer vrta ali terase, ki lahko poleti zasije v modrih, rumenih, rožnatih in drugih odtenkih. Prav tako ne gre pozabiti pomembnosti barvnih poudarkov v lokalih. Nočni klubi oziroma bari pogosto skrbijo za ustvarjanje prijetnejšega vzdušja prav s tem, da barvna led svetloba osvetli bar ali steklenice s pijačo v njem, različne mize, kotičke za pogovor ter podobno.
Kadar želite poudarke v komercialnih prostorih, je nujno, da je led razsvetljava kakovostna in vam bo tako kar najbolje služila. Prav tako je priporočljivo, da se odločite za svetila ali trakove, kjer obstaja možnost spreminjanja barve svetlobe. Tako boste to lahko spremenili po svojem okusu, glede na dogajanje, na letni čas, in tudi ob stilski prenovi vam ne bo potrebno kupiti povsem novih svetil.
Svetila za izbran namen
Led razsvetljava se izkaže tudi takrat, kadar potrebujemo odlično svetlobo za posamezno področje, kjer opravljamo natančno izbrano delo – na primer kuhinjski pult, kjer pripravljamo hrano. Povsod tam, kjer je svetloba pomembna zaradi posameznih izbranih nalog, nam led razsvetljava omogoča, da dobimo močno svetlobo, ki pa ne kazi videza doma.