Barve kontaktne leče

barvne-lece

Mati narava nam je dala barvo oči, vendar pa vsi niso zadovoljni z naravno barvo oči in jo želijo spremeniti. To lahko storimo s pomočjo barvnih kontaktnih leč. Barvne leče so dobavljive v vseh barvah in različnih velikostih, ki so prilagojene na oko vsakega posameznika. So zelo enostavne za uporabo in vzdrževanje in z njimi ne boste imeli velikanskih stroškov. Kupite jih lahko preko spleta ali v optikah, ki so namenjene za okulistične preglede. Barvne kontaktne leče so zelo prijetne za nosit, vendar se med seboj razlikujejo po kvaliteti in ceni. Kadar izbirate kontaktne leče, ki so različne barve, poskrbite za najboljšo kvaliteto. Saj slabe leče lahko poškodujejo vaše oko ali privedejo do večjih zapletov. Pred uporabo barvnih kontaktnih leč se posvetujte z specialistom ali vašim okulistom, saj vsi niso primerne za nošenje kontaktnih barvnih leč. Če imate suhe in občutljive oči, se posvetujte z specialistom o negi vašega očesa. V lekarnah in  na spletu lahko kupite pripomočke, ki pomagajo pri težavah s suhimi in občutljivimi očmi.

Barvne kontaktne leče

So leče, ki so različne barve. Imajo zelo naraven zgled, dobimo pa jih lahko tudi v ne naravnih in zelo vpadljivih barvah. Barvne kontaktne leče so dobavljive tudi z dioptrijo za tiste, ki ne vidijo dobro z prostim očesom. Pred uporabo barvnih kontaktnih leč pa se vsekakor posvetujte z zdravnikom ali specialistom. Leče, ki niso pravilno izbrane za vaše oko lahko močno poškodujejo oko, ki lahko privede tudi do slepote. Barvne kontaktne leče pa nikakor ne kupujte v trgovinah in prosti prodaji, ki nimajo dokazila o prodaji kontaktnih leč.

So barvne leče, ki so primerne za slabovidne ljudi. Uporabljajo se za boljšo vidljivost in spremembo barve oči. So zelo priljubljene leče predvsem med mladimi. Dobavljive so za vse dioptrije in kupite jih lahko kar v najbližji optiki ali pri specialistu. So zelo enostavne za uporabo in lahko jih nosimo tudi med vožnjo. Leče ne dražijo in ne praskajo očesa, vendar pa jih morate izbrati primerno in pametno. Nepravilna uporaba leč in shranjevanje lahko privede do večjih neželenih zapletov.

Vizualni zgled:

Najbolj pomemben je vizualni zgled, tudi če vsak tega ne prizna je velik del pomembnosti, kako izgledamo in kako se v svoji koži počutimo. Sem pa spada tudi barva oči. Nekateri niso zadovoljni z zgledom svojih oči, zato želijo spremeniti obliko in tudi barvo. To je z današnjo tehnologijo vse mogoče. Barvne leče se lahko nosijo samo za vizualne in dekorativne namene. Nosijo se lahko čez cel dan, pred spanjem pa si jih moramo odstraniti in jih varno in sterilno shraniti. Kupite lahko mesečne, tedenske in enodnevne leče. Po uporabi Mesečne leče so najbolj pogosta izbira in so cenovno v srednjem rangu. Menjujejo se na vsak mesec do dva meseca. Enodnevne barvne leče pa jih lahko nosite samo en dan in jih po uporabi enostavno zavržete. Kasneje jih ne smete več uporabljati saj jim rok trajanja poteče po prvi uporabi. Namenjene so predvsem praznikom, pustu in noči čarovnic. Takrat se veliko ljudi odloči za barvne leče, ki dajejo zelo poseben in edinstven videz. So najcenejše izmed leč, saj so za enkratno uporabo.

Shranjevanje in nega barvnih leč

Shranjevanje barvnih leč je zelo preprosto. Poleg leč boste dobili posodico za shranjevanje kamor boste vsakič po uporabili shranili leče. Potrebovali boste tudi tekočino za razkužitev samih leč. Tekočino lahko kupite kar v optikah. Če pa imate občutljive in suhe oči pa povprašajte po posebni negi. Suhe in občutljive oči potrebujejo posebno nego in dosti vlažnosti. Obstajajo kapljice, ki so zelo učinkovite za tovrstne težave.